browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

voorbereiding reis oost-europa

Posted by on 12 april 2013

kaart-oost-europaOp 1 mei gaan we twee maanden op pad. Eerst naar Kiel en daar  met de ferry – buitenhut met douche! – naar Klaipeda (Litouwen). Vervolgens in drie weken een rondje Baltische staten. Op 21 mei zijn we dan in Krakow (Oost Polen) om deel te nemen aan de Karpatentour van camperreis.nl  (hier het  reisschema). Een reis door Polen, Oekraïne, Roemenië, Hongarije, Slowakije. We hebben ons laten overhalen door Jeroen van camperreis.nl. Hij zegt “alle deelnemers zijn net als  jullie”, nl. Einzelgänger – met de gedachte dat  het soms  handig is om een aantal zaken – overnachtingsplekken, bezienswaardigheden, ervaringen onderweg – met elkaar te delen.

In de voorbereiding op de reis kom ik een een tv-programma uit 2007 tegen. Vrijwilligers van de ANWB  begeleiden een tiental caravanners op weg naar de zwarte zee. Het blijkt een bijzonder type deelnemer, voortdurend klagen over de primitieve omstandigheden (geen 220v, geen camping, geen douche, geen ….) en behoorlijk bezorgd over de maaltijden, want men raakt door de voorraad heen. Wat blijkt: men consumeert elke dag al drie weken lang uit NL meegenomen aardappelen, groenten & balletjes gehakt.  Precies het omgekeerde van wat wij voor ogen hebben.

Onze reis roept om avontuur. We hebben er ontzettend veel zin in!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Fiets gisteravond (29 april) nog even naar de plastic afvalbak en  om onverklaarbare reden blokkeert de ketting van mijn fiets,  ik vlieg over de kop, en kom met mijn gezicht op de straat terecht. Lang verhaal kort: in ziekenhuis twee hechtingen in mijn mond.Voor de rest wat schaafwonden en gelukkig niets ernstigs – alleen ik zie er totaal niet uit. Wat heb ik toch met foute fietsen? Vanochtend (wo.) de camper geladen en vanmiddag de stad uit voor het kroningsfeest goed en wel op gang komt. Lees verder

Litouwen / Klaipeda (dag 1&2)

Comments are closed.