browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Uitrijroute (wo 20 tm za 23 nov)

Posted by on 20 november 2013

Woensdag 20 nov. 07.30 uur op – 09.00 uur gaan rijden. ’T is koud, maar een praktisch onbewolkte hemel. Neem de A48 naar Cadiz en vervolgens de tweebaans N4 om tolkosten te besparen. 45km voor Sevilla ben ik de vrachtwagens moe en besluit toch de AP4 te nemen.  Voor 3 Euri rij ik als een vorst over de weg. De A66 richting Salamanca is tolvrij. In Merida zoek ik  een Carrefour op en sla verse groenten, zalmfileetje en kaas in (niet in Marokko te krijgen!). En natuurlijk een lekkere rode wijn. Besluit om weer naar de camping bij het natuurpark Monfragüe (bij Plasencia) te gaan mede ivm aanwezigheid resto. ’t is hier op de camping als vanouds (was hier ook dec 2011) vogeltjesparadijs en gelukkig brood genoeg bij me. Hele dag mooi weer. (550 km).  

Donderdag 21 nov. 07.00 op – 8.30 weg (douche, ontbijt, grijswater tank legen, drinkwater bijvullen, banden op spanning). ’T is vrieskoud. Tot Burgos mooi weer en rustig op de weg dus ik kan oefenen met de techniek  om met één hand een mandarijn te pellen. Weet van de heenreis dat de N1 tussen Burgos en Victoria eenbaansweg is, dus ik pak de tolweg (AP1 – € 11). Bij B. ook geluncht (lees dan op nu.nl over nationaal debat ivm Zwarte Piet – wil bijna omdraaien en terug naar Marokko rijden, maar weet me te beheersen). De lucht is inmiddels betrokken en het begint te regenen en dat zal de rest vd rit maar af en toe ophouden. Om 15.30 uur ben ik bij CapBreton de geplande stop (camperplaats in de duinen). Omdat het relatief vroeg is en ik nog fit ben, rij ik 150 km door naar de camping Village du Lac in Bordeaux – ziet er. Die ziet er – weliswaar in het donker – goed uit, maar resto is helaas dicht en daarvoor was ik nu juist doorgereden. Kachel aan, de Fritttata fresco zuchine  nog van Appie uit de diepvries (ja, ja ik weet ‘t: voor de zekerheid goed doorbakken), glas rode wijn, dadelijk salade maken– alles is wederom toppie. Vandaag gereden: 850 km. Muziek: Joe Cocker – very best of; Woodstock – three days of Peace and Music; Bryan Ferry – concert  op het Jazzfestival la Vilette op 7 sept. 2013 (opgenomen van www.fipradio.fr)

NB Mijn e-reader is gisteren ws overleden. Heb twee  papieren boeken bij me: De kunst van het reizen van Alain de Botton en About a boy van Nick Hornby. Die laatste lees ik – heb thuis al de muziek die in het boek wordt genoemd, zoals “How much is that doggie in the window”. Het is smullen.  ‘Maar heb je nooit willen werken?’ ‘O, ja. Soms. Maar… ik weet het niet. Ik schijn er nooit aan toe te komen.’ Daar kwam het in grote lijnen op neer. Hij kwam er nooit aan toe.  De afgelopen achttien jaar was hij elke ochtend opgestaan met het voornemen zijn carrièreproblemen eens en voor altijd op te lossen, maar in de loop van de dag verflauwde op de een of andere manier zijn brandende verlangen om zich een plaats in de buitenwereld te veroveren. Dit is helemaal mijn ding – kan zo naast The Dude (The Big Lebowsky).

Vrijdag 22 nov. Alweer een relaxte dag. 8.30 uur ’s ochtends rijden & 18.00 uur nog net in de schemering aankomst. Eerst de N10 via Angouleme – bijna hele weg 4 baans. Daarna vanaf Poitiers alles tolweg. Kost weliswaar klauwen met geld (ben met de camper categorie 2), maar het schiet lekker op. Rondom Parijs (50km), kost me  een uur en gelukkig maar een beetje file. Dan verder noordwaarts via A1 en later A2 richting Brussel. In Banteux (onder Cambrai) is een hele mooie camperplek, van gemeentewege aangelegd.  Denk vanavond weer  Fritttata fresco zuchine te maken (die van gisteren is goed gevallen) en dan met soep, want die zelfgemaakt-oh-zo-gezonde-salades komen ff mn neus uit. Vandaag 750 km gereden – morgen nog 350 km te gaan en dan weer thuis.  Muziek: hele dag info radio van de tolweg, hebben altijd goede muziek.

Zat 23 nov. Home sweet home – weer thuis. In 3,5 dag 2500km. Moet heel erg wennen. De stoep voor mijn deur is door de gemeente 1 tegel breder gemaakt – ’t is niet waar. Gooi een oud stuk brood in de vuilnisbak, terwijl daar niet zo lang geleden een ezel of een kip voor werd gezocht. Van dat soort dingen. Even de tijd nemen en bijkomen van deze prachtreis. (350km)

Tarifa (Spanje) (dag 27- 375 km)

Comments are closed.