browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Taroudant / Tafraoute

Posted by on 26 oktober 2014

Zaterdag 25 oktober. In de ochtend parkeren we de camper ad stadsmuur van Taroudant en fietsen naar de souks waar nu wel bedrijvigheid heerst. Onderweg houden een tiental blinde jongeren een demonstratie voor de ingang van een middelbare school. Bizar! Paar handigheidjes gekocht zoals een plastig noppenkleedje om de lpg tank op het dak in te pakken. – voor een aardewerk schaal is het beginbod 25 euro dus daar is Juul vrij snel klaar mee. Na de souks rijden we 25 km verder naar het westen richting Agadir naar een biologisch dynamisch landbouwbedrijf met camperplekken. Overal op het terrein staan waarschuwingen wat te doen als iemand onwel mocht worden, dus zo biologisch dan ook weer niet. Naast ons staat als enige een vriendelijke vagebond met een gesloten bestelbus die alle spullen buiten zijn  bus heeft opgesteld. Verder weer veel natuur waaronder vogels zoals grijze buulbuuls, kwikstaartjes, vinken, diadeemroodstaarten en de hop. Probleem is alleen dat ik ze niet zo goed uit elkaar weet te houden – het blijven allemaal sijsjes.  (35 km)

Zondag 26 oktober. De tijd is een uur naar voren versprongen, dus nu is het al om 18.00 ipv 19.00 uur uur donker. Tafraout is de eindbestemming – 150 km onder Agadir in het binnenland – te bereiken via secundaire wegen waarvan  de laatste 100km als schilderachtig weergegeven – en terecht (zie foto’s). Temperatuur rond de 30 graden en ’s middags krijg ik zowaar last van mijn maag – les maladies de voyager. Voel me als een natte vaatdoek. Na een heftige uitbarsting waarvan ik de details ff in het midden laat, knap ik gelukkig weer op. We staan langs de muur van een binnenplaats met nog drie Franse campers, een Zwitser en een Franse jeep met echtpaar en twee opgroeiende jongens die een kamer hebben geboekt. Morgen naar Ali de lokale uitdeuker om te zien of hij wat aan die nare deuk aan de zijkant vd camper kan doen waar ik vorig jaar in Turkije per ongeluk een vuilnisbak heb ‘meegenomen’. (170 km)

Tafraoute / Guelmim
Taroudant

Comments are closed.