browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Stoupa (17 tm 20 jun)

Posted by on 20 juni 2015

Wo 17 jun. Huisgenote opgehaald en wederom via de oostkant van de Mani van Gythio via Kotronas en Kap Tenaro (mozaïk, poort naar de Hades) naar Porto Kagio – op de P van taverne Porto (N 36gr 25’ 41.4’’ E 022gr 29’ 13.5’’). In het dorpje / haventje de eniger camper – fantastische sfeer. Paar mensen van zeilschepen (een nederlands echtpaar blijft met hun zeilboot hier twee maanden voor anker liggen)en treffen elkaar in de taverne. Grappige waardin, heerlijke (verse) vis. ’s Avonds wandeling naar kerkje op de rotsen. Prachtplek en sfeer (60 km gereden). Do 18 jun. Via Vathia – het Mani dorpje bij uitstek, op naar de grotten met de onderaardse rivier – cave of Vlihada bij Pirgos Dirou. Aan de kassa dezelfde heer van vorige keer – ik begroet hem, introduceer mijn huisgenote en vraag twee toegangskaarten. Hij haalt een formulier tevoorschijn, vraagt mij onze namen in te vullen en we krijgen mega korting op de niet goedkope toegangsprijs. Onze bootsman spreekt Engels en ook daarom is de tocht wederom een succes. We rijden vervolgens door naar het noorden, kunnen twee camperplekken in Agios Dimitrios niet traceren en belanden uiteindelijk in  Kardamili op een plek aan het strand (N 36gr 53’ 40.2’’ E 022gr 13’ 32.2’’). Daar melden een half uur later twee agenten zich om duidelijk te maken dat camperen hier niet mag en dat er 10 km terug in Stoupa een camping is. Oeps, dit is de tweede – zij het ook weer vriendelijke – confrontatie met de hermandad als dat maar geen teken aan de wand is (bijv. omdat het vakantieseizoen is aangebroken). De camping Kalogria bevalt ons wel en we blijven hier tot zondag (vandaag 55 km). Waarom bevalt deze camping ons? Antwoord: geen voorgeprogrammeerde vakken, maar iedereen staat waar ie wil staan; er staan ook mensen met tenten (voor de nodige afwisseling); en het is rustig, nog geen 15 plaatsen bezet (65% NL- eigenlijk een minpuntje). Misschien zo rustig omdat geen zwembad, geen restaurant en niet pal aan zee maar 2 minuten lopen. Vrij 19 jun. Bezoek aan de Viros kloof in de buurt en mooie weg terug door de heuvels terug naar Stoupa (20 km).  Za 20 jun. Fietsen naar Kardamili, rondlopen in het oude dorp, visje aan het strand. Al die tijd is het 25-29 graden.

Ondertussen houdt de Griekenland discussie ons natuurlijk ook bezig. De V’krant heeft een mooie live blog die tot en met afgelopen donderdag in de lucht was en ook artikelen uit buitenlandse kranten had. De huisgenote heeft de NRC-app. De data vliegen ons om de oren: werkloosheid 25%; pensioenen grootste kostenpost van de overheid (16% van het bbp) en zijn gemiddeld hoger dan in duitsland – €950 tegen €750; uurloon in de maakindustrie €14 dat is 2x zo veel als in Polen. Als aanmoediging (?) hebben we een Griekse vlag samen met de vlag vd EU op de camper gehangen.

 

 

 

 

 

 

West Pelopenessos (21 tm 26 jun)
grot van Vlihada (15, 16 jun)

Comments are closed.