browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Sidi Ouassai / Sidi Kaouiki

Posted by on 5 november 2014

Dinsdag 4 november. ’s Ochtends zoeken we in Sidi Ifni de plaatselijke Haman (badhuis), die gelukkig een dames én herenafdeling heeft (meestal overdag alleen vrouwen en ’s avonds de mannen). Voor 13 DH (iets meer dan €1) kun je emmers met heet water naar jezelf gooien en met een reeds in mijn bezit zijnde scrub washand probeer ik de vellen van mijn lichaam te schuren. Juul pakt het bij de dames slimmer aan – zij laat zich voor 50DH uitgebreid scrubben en als toetje masseren met olie.  We rijden door naar het Noorden, missen de attractie van de rots die met een pootje in het water staat (Leghzira), lunchen onderweg in een auberge en belanden in een camping bij het natuurreservaat aan de oceaan (Sidi-Ouassai).  Camping heeft uitstekende sanitaire voorzieningen- er is is zelfs een apart zwembad –  maar we wanen ons beetje in een verlaten Disney resort. Daarbij komt dat de temperatuur is gezakt tot graad of 20 – voor ons doen bijzonder laag en er staat een stevige wind. We staan hier met 10 andere campers – zo druk hebben we het in drie weken niet gehad. Morgen zal het ook nog fris zijn als we via Agadir verder de kust omhoog volgen. ( 150 km???)

Woensdag  5 november.  Halve nacht heeft het geregend – uniek want in afgelopen drie weken is nauwelijks een spetter gevallen. De mijnheer van de Auberge zei gisteren: totaal 50 mm in het afgelopen jaar. Vandaag gaan we enkele kilometers maken naar het Noorden – tegen de verwachting in is het mooi weer (graad of 24) . In Agadir gaan we langs de Carrefour en scoren enkele flessen rode wijn (de Touareg is helemaal niet slecht) en rosé  – dit ter compensatie van de kleine menselijke zwakheden. Al eerder hebben we mijn tele maroc kaart voor 50DH ge-upgradet – er is een mysterieuze grootverbruiker in ons midden (Skype?) die mijn 4 Gig heeft opgeslorpt. De N1 buigt van de kust af en vervolgens gaan wij weer van die N1 af terug naar de kust. Prachtig landschap, geen hond op de weg. We komen 30 km onder Essaouira op een prachtcamping in  Sidi Kaouki – ein ganz heisser Tipp aus den WOMO Führer  (Kaouki Beach – N 31 21 02.2 W 009 47 40.7). Over de muur van de camping koekeloeren naar de geitenkudde en de jongen op de kameel. Diner wordt bezorgd bij de camper. Helemaal toppie vandaag  (220 km)

 

Sidi Kaouiki / Essaouira
Sidi Ifni

Comments are closed.