browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Porto Kagio (9 tm 12 jun)

Posted by on 12 juni 2015

Din 9 jun. Weer een langere wandeling. Nu snikheet. Op 150 meter van onze plek een spiksplinter nieuw complex van kerkje, los staande appartementen, kinderspeelplaats en zwembadje. Verbazingwekkende luxe in deze krappe tijden. Blijkt van de kerk te zijn en is bedoeld voor opvang van kinderen – is bijna af en gaat weldra open. Twee kilometer verder gaan we uit de kleren en in adam en eva kostuum het water in. ’s Middags zijn we weer terug en tegen uur of drie besluiten we ons geluk verderop te beproeven. Dat  is dus erg prettig hier dat je op elk moment van de dag kunt besluiten te verkassen en paar km verder je weer kunt installeren. Het wordt een mooie plek naast een restaurant (taverne Vasilis) in Plitra (N 36gr 41’ 17.9 E 022gr 49’ 41.0) alwaar ook een leuk Duits stel dat ik voor de derde keer tegenkom.  (vandaag 25 km)

Wo 10 jun. Zet mijn huisgenote af in Marathea bij Githeo waar ze een week op creatieve kamp gaat. Lijken me leuke mensen. We lunchen mee met de vorige groep die op het punt staat te vertrekken. Daarna taai ik ook af, zwaai iedereen uit en ga weer mijn eigen weg. ’s Middag op camping Mettemi in Githeo – wil naar het stadje fietsen maar weer betrekt en het gaat regenen. Heb een enorme hoop vuile kleren die allemaal gewassen moeten worden. Kook voor mezelf uit de enorme berg groente die ik nu heb.

Do 11 juni. Prachtig weer. ’s Ochtends op de fiets naar Githeo. Bakker en kapper. ’s Middags op pad naar zuidelijkste punt van deze middelste vinger  (Kap Tenaro) en Porto Kagio. De oostkant is weldadig mooi – ruw, nauwelijks stranden, veel rotsen en weinig vruchtbare grond. Praktisch niemand kom ik onderweg tegen. Kap Tenaro is op 40 km na het zuidelijkste puntje van het vasteland van Europa. Op dit punt een grot met toegang tot de onderwereld (Hades). Het ligt vol met briefjes van mensen die contact zoeken met overledenen. De overige bezienswaardigheden (mozaiken vloer en lichttoren) laat ik even aan mij voorbij gaan. Porto Kagio ligt hier vlakbij – maar ik zoek me het heen en weer om die ene (steile) weg naar het wonderschone haventje te vinden. Uiteindelijk lukt het me. Eten in een van de drie visrestaurantjes en genieten van deze mooie baai. (vandaag 60 km)

Gerolimenas (12,13, 14 juni)
Paleokastro (5 tm 8 juni)

Comments are closed.