browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Peloponnessos (jun 2017) – 2

Posted by on 20 september 2017
Kórfos

Kórfos

We komen op de Peloponnessos  aan waar we met de klok mee reizen. Even voorbij Patras in Diakofto aan het strand is het druk met campers. In het dorp ken ik een écht Grieks restaurant met stoofpotten en niet de fastfood die je bijna overal ziet. Vervolgens doen we een rondje door het binnenland. In Zaroúchla staan we  – als enige – buiten het dorp op een grasland. Frisjes vanwege de hoogte. Weer terug aan de kust rijden we langs Kórinthos naar Kórfos, vissersplaatsje aan een doodlopende weg. Aldaar ook in 2015 en nog steeds prachtplek. We hebben afgesproken slow travelling dus we blijven hier paar dagen – er meldt zich één andere camper. In het vissersplaatsje is het goed eten in de verschillende restaurants. De eigenaren zwaaien naar de zeilboten om hen te verleiden (gratis) bij hun restaurant aan te leggen in de hoop op klandizie.

In Thermisia vinden wij geen goede plek om te staan. We eten wel bij het aanbevolen (Tripadvisor) restaurant Maria’s. Vlak buiten het vissersplaatsje Koilada vinden we wél wat – met dank aan Thole.  We zijn weer de enige. Op gegeven moment  ’s avonds laat wel last van rondscheurend jeugd. Éen nacht verkassen we naar boven, een schoolplein waar je ook kunt parkeren. Maar voor de rest: topplek! Tussen alle restaurants eentje gevonden die regionale bekendheid geniet – altijd is het er buiten tjokvol. We fietsen (vlak terrein), lopen door de wildernis, lezen veel – amuseren ons prima.

Dan geeft het weerbericht aan dat zich een hittegolf gaat melden. Wat te doen? Aan de milde oostkant van de Peloponnessos blijven of naar het Westen (nog heter) verkassen? We kiezen voor het laatste – en dat pakt mede door de koele werking van het zeewater (ionische zee) goed uit.  Na een stop in Kaló Neró belanden we in het bos van Elia waar we een dag of vijf blijven. Ontmoeten er Thole en Everdien (een gezellige apéro), wandelen langs het strand, bezoeken het nabijgelegen Kyparissia. Dat allemaal met een temperatuur rond de 35 graden.  We naderen het einde van de reis. Na drie weken Peloponnessos / vier weken Griekenland / 1 maand rondreizen pakken we in Patras de ferry naar Ancona en rijden via Leimersheim (vrienden) in vijf dagen naar huis. Mooie reis.

Marokko okt 2017 - (1 --> de aanloop)
Peloponessos (jun 2017) - 1

Comments are closed.