browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Peloponessos (jun 2017) – 1

Posted by on 19 september 2017
so schon am Rhein

so schon am Rhein

Aan het eind van de eerste dag (5 juni 2017) komen we bij een camping aan de Rijn – een geheel nieuwe ervaring. We blijken nl. niet de enigen die hier verpozen. Het is stik druk. De eigenaar is even aardig als dwingend. We kunnen kiezen uit een plek zonder stroom en toilet of een ruimere (en duurdere) plek met  wel stroom en wel toilet. Curieuze keuze. Er is ook een barretje annex terras met keuze uit lokale wijnen en … frites! Mooi weer om nog even lekker buiten te zitten. 

vierwoudstedenmeer

Vierwoudstedenmeer

In Zwitserland de volgende dag kan ik niet de camping vinden die zich voor de Gotthard tunnel zou moeten bevinden. We strijken neer op een minuscule camping zonder noemenswaardige voorzieningen, maar wel prachtig gelegen aan het Vierwoudensteden meer. Misschien daarom ook off season peperduur. We moeten van de eigenaresse de camper pal naast een verlaten stacaravan neerzetten – er zouden zo maar nog tientallen campers zich kunnen melden en die moeten ook staan, toch? We blijven de enige passant. Inmiddels is duidelijk dat ik tijd nodig heb om mijn chagrijn kwijt te raken. Adem in…. Adem uit. 

We hebben extra tijd uitgetrokken voor we vertrekken met de ferry van Ancona naar Igoumenitsa. De provincie Marche rond deze stad hebben we eerder bezocht en heel aangenaam gevonden. Veel natuurschoon. Uiteindelijk wordt het camping Tiber nabij Balze. In het dorp veel sporen van de Giro die hier langs kwam.

camping Elena (Platania)

camping Elena (Platania)

 

Vlak onder Igoumenitsa in Plataria is camping Elena  (€6 pp, € 6 camper, €4,50  electriek). Vorige keer wist de sympa eigenaar Georgios na twee jaar afwezigheid mijn voornaam nog – kijk, dan wil je wel terugkomen. Nu lag het voor op zijn tong en met maar een heel klein beetje helpen (het begint met ‘Ben’) wist hij mijn voornaam weer. Mooie plek pal aan het strand, lekker restaurant, goed sanitair, heerlijk weer. Allemaal top.

Nissos Club (Kastrosykia Beach)

Nissos Club (Kastrosykia Beach)

Ah, over prachtplekken gesproken! De olijfboomgaard van Resto di Lulu 40 km onder Parga bij Kastrosykia (volg borden Kastrosykia Beach) ook pal aan de kust. Met de sympa Italiaanse reggae professor en zijn veel jongere vriendin.  Maar nee geen 24 op 24 uur reggae, er is een andere eigenaar, lounge muziek en alles prachtig opgeknapt. Wel zelfde formule aangehouden: gratis staan, mits je af en toe wat gebruikt in zijn restaurant of  de nieuwe lounge plek.  

 

 

Peloponnessos (jun 2017) - 2
Marokko feb 2017 (7--> Tanger Med)

Comments are closed.