browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Oualidia (17, 18 nov)

Posted by on 18 november 2015

dinsdag 17 nov.  Ik rij verder naar het Noorden van Safi via lala Fatna naar Oualidia.  een groot parkeerterrein is tevens camperplek (N32.73212 W9.04435). Was hier in 2013 op doorreis en heb hier toen gelunched. In de categorie “Miljoenen Parijzenaars eten elke dag weer hun stokbrood” (hier Parijs, hier Frankrijk, hier Jan Brusse*) een citaat uit de Groene Michelingids Marokko (2007):  “Het is een genot om aan het einde van de middag naar het mooie plaatje te kijken van vissers die terugkeren met hun vangst van goudbrasem, poon en zeepaling terwijl de oudjes van alles bespreken en, leunend tegen de bootjes, de netten repareren, omlijst door de tegen de rotsen aanrollende golven. “ Als ik er op dat moment van de dag langsloop niets van dit alles te bespeuren – in acht jaar tijd geen oudje meer te zien. Dat gebrek aan oudjes kan ook wel kloppen gegeven de samenstelling van de Marokkaanse bevolking: meer dan helft (55%) is jonger dan 25 jaar en ongeveer 1/3e jonger dan 15 jaar. Ouderen maken hier voor 5% de statistiek uit, bij ons dacht ik inmiddels 40%. Op de parkeerplek (DH25)  melden zich bij mijn camper om de 10 minuten heren met brommers  met mandjes achterop die achtereenvolgens in de aanbieding hebben: vis, kreeft, krab, oesters (vooral!), mosselen, scheermessen, tagine-aan-de-camper (bel Ali: 0673643652; zijn vrouw kookt; 1 pers. 60DH), schelpen – maar helaas geen brood.

*In de context van 13/11 –> Parijs begint alles ongewild wrang te klinken .

woensdag 18 nov. ’s ochtends wandel ik langs het strand en aanschouw de laatste sporen van bedrijvigheid rond de vissersbootjes. Op een terras lees ik uitgebreid de Volkskrant en word weer treurig van de informatie over 13/11. Lees verder…

Oualidia (eind middag)

Oualidia (eind middag)

Oualidia

Oualidia (’s ochtends)

El Jadida, Skhinat (Rabat) (18 tm 20 nov)
Lala Fatna (16 nov)

Comments are closed.