browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Marokko (feb 2017) (1 – aanreisroute)

Posted by on 13 februari 2017

Het idee: ons inmiddels bekende fly and drive concept. Ik reis met de camper naar Barcelona en neem op zaterdag 18 feb de ferry naar Tanger Med. In Marokko reis ik rond en de huisgenote vliegt 13 maart naar Marrakesh. Gezamenlijk reizen we naar M’Hamid voor het Nomads Musicfestival (vanaf 16 maart). Op 27 maart ferry terug naar Barcelona en verder huiswaarts. Heb er zin in.

De reis. 

14/2 dinsdag,  A’dam – Nederweert minicamping De Riet.  Eigenaar geeft  €3 terug omdat hij vlgs zijn vrouw met €10 mij veel te veel heeft berekend. Mooie plek, inclusief onderkomen met ‘campingcafé’ (barretje met tv). Interessante DWDD gezien op laptop – of Trump heeft geweten van gesprek  van zijn adviseur met Russisch ambassadeur toen Obama nog president was. Later op de radio: Trump wil dat Rusland Krim teruggeeft aan Oekraïne. Impeachment moet toch kunnen lukken met dit soort clownerie. 15/2 tm 18/2 – rij door België en Frankrijk – de (meestal) tolvrije routre via Reims, Troyes, Auxerre, Clermond Ferrand, Béziers. 15/2 sta ik naast het kerkhof in Montigny la Reste, 10km ten noorden van Auxerre. Als enige, lekker rustig. Ontdek op de radio ‘triagefm’ met uitstekende muziek. (530km). Donderdag 16/2 rij ik 650 km verder naar het zuiden om uit te komen bij Aire de l éspagnac in Vias (cap d’agde). Was hier eerder in 2015. Een weiland met afgebakende plekken. Water, elektriciteit en voorziening voor lozen toilet aanwezig en geen douche of toilet. Aangename sfeer. Sympathieke eigenaar Paul laat me zien waar hij in december in Marokko is geweest (noordoosten), met een 4×4 en tent op dak. Aan de foto’s te zien zou ik veel plekken zonder 4×4 niet redden. Blijf hier een dag en fiets vrijdag naar Vias en naar de kust – het is prachtig weer. Zaterdag 18/2 naar Barcelona (300 km), heb alle tijd en neem vanaf de grens tolvrije wegen. Op de website van Thole had ik in zijn verslag de coördinaten van de haven opgepikt, en die klopten (dank!). Bij aankomst blijk Ik de enige camper – de rest bestaat uit volgepakte / hoog opgeladen personenauto’s en busjes. Ik meld mij om 17.00 uur, de boot vertrekt 1,5 uur later dan gepland (21.30 ipv 20.00) en de vaart is ook 3 uur langer dan 28 uur. Heb voor mezelf een twee-persoonshut geboekt (is maar paar tientjes meer dan een bed in een met vier personen gedeelde hut). Alles top: rustige vaart, veel lezen, proviand meegenomen. Ontmoet vlak voor de aankomst aan boord een Senegalese Nederlander die iedere twee maanden met een personenauto naar Senegal rijdt om deze daar te verkopen – ditmaal is het een Renault 21, heb ik toevallig ook gereden. Dan in Tanger Med (’s ochtends 04.00 uur) nog een uur om door de douane te komen en dan zoek ik een rustige plek in de haven (bij de bankgebouwtjes) en pik nog een paar uur slaap mee. Raar gevoel om dinsdag Amsterdam te verlaten en zes dagen later al in Tanger te zijn. (pm)

Marokko feb 2017 (2 --> Taroudant)

Comments are closed.