browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Marokko feb 2017 (5 –> Icht, Tata)

Posted by on 5 maart 2017

Vrij 3/3 Bij het afrekenen zegt Hassan dat het dit jaar veel rustiger is dan anders. Normaal zijn zijn twee velden proppie vol en nu maar één veld nauwelijks. Verder en route – zit op de verbinding west –>  oost onder Anti Atlas aan de rand van een zoals veel elders rotsachtig sahara-achtig prairie landschap. Bij  Asrir loopt N12 op mijn verouderde Michelin kaart eerst geel en daarna geitenpad maar nu overal goed geasfalteerd. Prachtig landschap, kom nauwelijks iemand tegen. Het waait enorm hard, temperatuur rond de 25 graden. De weg is 1,5 baans dat wil zeggen dat je bij een tegenligger met twee wielen het grind aan de zijkant moet opzoeken. De tegenligger kijkt naar jouw gedrag – als je  uitwijkt hoeft hij dat namelijk niet te doen, maar ik als Amsterdammer….. (zie je het voor je?) Vrachtwagens wijken sowieso nooit uit, dat leer je snel genoeg. Het is 135km naar het gehucht Icht. Ga eerst naar een als sympathiek omschreven aftandse camping Amerdoul waarik de enige ben. Maar als de jongeman die waarneemt met stalen gezicht zegt 70DH terwijl ik in Thole’s verslag van 1 mnd daarvoor lees: 50DH (dat bedrag past beter bij de staat van het geheel) dan voel ik me gepiepeld, dus dan liever niet. De luxe

borj bramane

camping en hotel  Borj Biramane 1,5 km verder rekent 60DH en heeft mooie sanitaire voorzieningen. Bestel tanjine voor 19.00 uur in het restaurant en fiets in de namiddag door de prachtige oude kasbah. Het restaurant heeft een alcoholvergunning en ik permitteer mij een glas wijn (30DH) bij het eten. Tajine is 60DH – allemaal redelijke prijzen behalve de espresso van 20Dh. Curieus. Ik vergeet te vertellen dat gisteren door toeval (omgevallen fles gazeuse die lekt) mijn Asus tablet waarop mijn navigatie in het ongewisse is geraakt en de geest geeft.  Heb nog een oude Tomtom One met marokkaans kaartje werkend. Ingewikkeld zijn de aanwijzingen niet. Van de af te leggen 144km gaan 144 km rechtdoor. ’s Middags maak ik het apparaat open en vergeet mijn mico usb kaartje er eerst uit te halen. Lang verhaal kort: krijg m weer aan de praat, maar micro usb poort werkt niet meer maar ben in staat om Tomtom van kaartje naar intern geheugen over te zetten. Ondertussen op internet gezocht naar vervangend artikel (kan huisgenote volgende week meenemen), maar in 7 inch is niet veel te vinden. Maar gelukkig kan ik mijn Asus met de navigatie weer gebruiken.

Ga door dit alles Zat. 4/3 pas rond 12.00 uur op pad.  Doel is Tata (150km) nog steeds west à oost via de N12. Zelfde beeld als gisteren – warm, nauwelijks verkeer onderweg, dor, steenachtig landschap – ik hou ervan. Camping Hayat ken ik van eerder. Een terrassencamping, redelijk vol maar niet uitverkocht en een van de mooiste plekken onderaan dichtst bij de rivier beschikbaar voor buscampers zoals mijn Karmann Dexter (5.45m lang). Alles weer helemaal top. Zon 5/3 tutten, verslag bijwerken, wandeling langs de rivier, tanjine besteld en die wordt ’s avonds aan de camper  bezorgd – zie ‘Zondag met Lubach’ op mijn  GSM. Helemaal gelukkig. Blijf hier ook morgen (maandag). Hou dan drie dagen over om uiterlijk donderdag via Tafroute (175km) en bergpas Tizi ’n Test (225 km) in Marrakech te komen (totaal 400km).

onderweg naar Icht (N12)

Marokko feb 2017 (6 --> Marrakech)
Marokko feb 2017 (4 --> oase Tighmert)

Comments are closed.