browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Essaouira, Safi (14,15 nov)

Posted by on 18 november 2015

Zat. 14 nov. Essouira – droomstad van Marokko. Weliswaar touristisch maar heeft zekere eigenheid bewaard. We staan op de parking aan het strand – vijf minuten fietsen naar het centrum. De koelkast wil nu niet op gas – het waarschuwingslichtje blijft knipperen. Ik word zenuwachtig (later die die dag lees ik de gebruiksaanwijzing en dan blijkt dat het waarschuwingslichtje ook de functie heeft van reset knop: deze indrukken en het is verholpen!).  We gaan naar de vissershaven want daar de vorige keren nog niet geweest. De foto’s spreken voor zich. Fantastisch! Daarna de medina  in, shoppen en genieten van de weldadige sfeer. Ondertussen druppelt bij ons informatie binnen over de terreuraanslag 13/11 in Parijs. We hebben nog genoeg bytes op de simkaart over om ’s avonds voor in totaal 1 GB uitgebreid naar de NOS journaals te kunnen kijken. Het is met geen pen te beschrijven – ontzetting is ons deel. Druk getelefoneer met ons thuisfront ivm vrienden die in Parijs wonen.

Zondag 15 nov. Op de fiets weer naar de stad – herhaling van zaterdag: ontbijten, shoppen, lunchen… We lopen langs de stadsmuur en zoeken de synagoge die we ook vinden. We worden uitgebreid geïnformeerd (in het Engels) over de Joodse geschiedenis hier.  Zeer interessant. Buiten de stadsmuur ligt de Joodse begraafplaats, maar die is dicht (sabbath?). Eind van de middag rijden we door – eerst tanken (de pompbediende probeert vergeefs van DH 450 Dh 550 te maken) daarna naar een camperplek Souira Kedima (90km) waar we in de schemering aankomen. De eigenaar van de restaurant-tent pal ernaast zegt dat sinds gisteren de plek door de politie is afgesloten. We moeten 40 km doorrijden naar de camping in Safi. En dat zijn pittige km’s want het wordt al snel donker. Gelukkig valt het aantal onverlichte objecten op de weg mee. De camping is van de inmiddels bekende  matige kwaliteit sanitair, maar er is een warme douche en een vriendelijke gardien. Lees verder…

vissershaven (Essaouira)

vissershaven (Essaouira)

Lala Fatna (16 nov)
Sidi Kaouki (11,12,13 nov)

Comments are closed.