browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Algeciras –> Cambrai (24 tm 27 nov)

Posted by on 25 november 2015

Di 24 nov. In de haven van Tanger Med. blijkt dat de afvaart naar Algeciras is verzet van 11.00 naar 12.00 uur en uiteindelijk om 13.00 uur vertrekt de ferry; vijf kwartier varen plus de klok een uur later, maakt 15.15 uur. Tijd om nog wat km’s te maken – de camping in Tarifa ken ik ondertussen wel. Er is in Dos Hermanas bij Sevilla een camping Villsom (€ 14 zonder de elektriciteit a raison van €4) die een goede recensie heeft. Krijg wat tips van de receptionist voor restaurants in de nabijheid. Vind – op een aftandse cafetaria na –  geen een terug en beland uiteindelijk bij de McDonalds. Het kan erger – in ieder geval gratis wifi. (180km).

Wo 25 nov. Wil graag naar de camping bij Vittoria / Gasteiz (N42.49.50 W 02.43.18) want daar heb ik prettige herinneringen aan in 2013 met John en Wilma. Maar ja, 820 km is geen kattenpis – maar ff zien of ik de route niet in tweeën splits. De rit verloopt evenwel voorspoedig – mede dankzij luisterboek dat ik bij heb: J. M. Coetzee’s, In Ongenade. Koop onderweg bij Carrefour geneugten die ik afgelopen maand miste: croissants, droge worst, Madeleines  (hoewel Marokko heel lekkere cakejes heeft….). Affijn om kort te gaan, kom na 10 uur rijden om 18.00 uur bij camping Ibaia aan.  Op de kop van de camping een café restaurant dat ook een functie voor de wijk heeft – heel gezellig. Super simpele maaltijd voor €9. Ondertussen lees ik de v’krant van vandaag en zie op de tv een western uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Alles kits. (820km) Nog 1400 van de 2400km te gaan en ik heb de tijd.

Do 26 nov. 550 km rijden naar Vivonne (vlak onder Poitiers)  – camperplek midden in het stadje dat in in kerstsfeer is.  Alles gereden  via autoroute – ik betaal me blauw (camper is classe2 – 50% meer  dan personenauto’s), maar het rijdt ontzettend relaxed en als ik wil schiet het op. Goede nachtrust

Vrij 27 nov. Ik rij 600 km naar Marcoing vlak onder Cambrai in Noord Frankrijk in de nabijheid van de Belgische grens. Ook weer gratis camperplek vlak buiten het dorpje met water en electriciteit parallel met de straatlantarens (dus van zonsondergang tot zonsopkomst). Ben er al ’s middags rond 15.00 uur en besluit nog  een wandeling langs het canal de Saint Quentin te maken. (wordt vervolgd) Lees verder…

links Marokko - rechts spanje

links Marokko – rechts spanje

Cambrai --> Amsterdam (27, 28 nov)
Martil (Tetouan), Tanger Med. (23 nov)

Comments are closed.