browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Albanië –> Kroatië –> Thuis (4)

Posted by on 14 september 2016

Zo  12/6 t/m do 16/6. Vlak bij Himare aan de kust zit camping Kranea die we nog kennen van onze reis in okt 2012. Toen net begonnen en nu is alles af. Dennis en zijn vrouw weten het zich nog te herinneren. Mooie plek, pal aan het strand, wel redelijk druk (veel Duitsers en Oostenrijkers), fijn restaurant met ’s avonds voetbal op TV. We blijven hier een week ‘hangen’ (een record) en vermaken ons met lezen, zwemmen, wandelen en lekker eten. Op de tweede dag begint het ’s nachts enorm te regenen en de volgende dag staat alles onder water. Maar de zon doet zijn werk en Dennis zet een extra pomp in en het regenwater is na een halve dag alweer verdwenen.

vrij 17/6 t/m do 30/6. We zakken verder af naar het zuiden tot voorbij Sarande om in de buurt van Ksamil op een kleine camperplek te belanden.  Gemoedelijk en gastvrije eigenaren die ons verwelkomen met een café frappé en heerlijke toffie snoepjes. Temperatuur is inmiddels subtropisch – we lopen naar het strand (250m), zwemmen wat en verkennen de omgeving. Op zaterdag settlen we ons bij een restaurantje aan de zee in het toristische plaatsje Ksamil en tutten de hele dag. Een echtpaar komt langs met twee jonge beertjes – een foto maken kost € 3, ok: €1 mag ook, maar we zijn niet zo enthousiast van het getoonde. Maandag 20/6 rijden we verder – het wordt een u-bocht dus via het binnenland van Albanië (Gjirokaster, Tepelene) via de nieuwe snelweg terug naar de kust (Fier), om op een camping ten noordwesten van Tirana uit te komen. De aanrijweg is even slikken (grind & heuvelachtig), maar met droog weer goed te doen. De plek zelf is formidabel, ligt aan een meertje en heeft prachtig uitzicht. Sanitair en electriciteit in orde, verder geen voorzieningen. We lopen de volgende dag  (21/6) naar de lokale super en verbazen ons hoe  zo’n kleine winkel op een slimme manier werkelijk alles in huis heeft om een huishouden te voeren. De eigenaar is duidelijk tevreden met onze complimenten. Woensdag rijden we Albanië uit nadat we de camper uitgebreid hebben laten schoonspuiten – daar was ie wel aan toe. In Montenegro bij Podgorica een camperplek bij een hostel gevonden (auto camp Izvor) (22/6). Vriendelijke eigenaar belt zijn neef die ons helpt het kapotte dimlicht te vervangen. Het licht vervangen is een ramp bij de Fiat. Nee, hij wil van geen vergoeding weten. Door naar Kroatië – we houden vanwege de tropische temperaturen de kust aan. Boven Zadar aan het begin van het schiereiland Pag vinden we Autocamp Miocic (23/6).  Mooie terrasplek en nog net voor het tarief van € 17,50 want heel snel gaat dat € 37 worden. Ook hier blijven we enkele dagen en genieten van zon en strand. Op ma 27/6 rijden we naar het noorden. Veel snelwegen dus het schiet lekker op – soms te lekker: krijg een bon voor te hard rijden en inhalen over doorgetrokken streep. agent is zo aardig hard rijden te laten vallen. We vinden uiteindelijk een camperplek onder de rook van Ljublana  (Camperstop Ljubljana Pri Kovacu). Gratis overnachten als je bij het restaurant eet.  Hebben we geen probleem mee. ’s Avonds kijk ik met de jeugdige eigenaar nog een voetblawedrijd (EK). Ljublana is een mooie stad, we lopen/fietsen er de volgende dag door heen, lunchen en trekken door naar Oostenrijk om neer te strijken op het (zweef)vliegveld  bij Lienz waar ik op de heenweg ook stond.  En dan via de Grosz Glockner Hoch Alpen Strasze die ik een jaar hiervoor ook heb gereden naar een een camperplek bij wijnboer “Boos” in Edesheim waar we ’s avonds onze trip afsluiten met een feestelijk diner in het kasteel aldaar. Donderdag 30 juni zijn we weer thuis. Top reis!

 

 

Portugal (okt 2016)

Comments are closed.