browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Sidi Ifni

Posted by on 5 november 2014

Zondag 2 november. Eerste keer deze reis in 1x doorgeslapen van 10.00 tot 07.00 uur. Hemel zit in Foum-Assaka helemaal dicht, temperatuur is aangenaam, oceaan is enorm hoog. Geloof niks van het verhaal van de Fransen gisteren dat eb en vloed hier maar 1x per dag is dus om de 12 uur en niet zoals bij ons iedere zes uur.  Op ons gemak vertrekken we naar Sidi Ifni (50 km) – op de weg naar het strand na gelukkig alleen maar asfalt. Waar een mens al niet mee in zijn sas kan zijn. In Sidi Ifni staan we op een camping (El Barco) pal onder een rots waarop zo ongeveer de hele stad is gebouwd. Het is zondag dus er is souk en op het strand – waar de camping pal aan ligt – is het erg druk is: veel voetballers en surfers.  Op de camping nog 1x Nederlands stel, 1x Duitse heer alleen op pad in stokoude 4×4 , 1x Duits echtpaar die hier al 16 jaar komen en in die tijd geheel vergroeid zijn met het sanitair waar ze pal op staan en wij dan. Stadje was in het verleden onder Spaans beheer, wat in stijl en glamour nog enigszins is terug te vinden maar zoals in meer Marokkaanse steden:  dat waren betere tijden.

Maandag 3 november. Eerst naar garagist om trappetje te maken. Deze miinheer kent de prijsverschillen tussen Europa en Marokko en zet hoog in, maar ik heb gelukkig eerdere ervaring dus weet m beetje bij te buigen naar de Marokkaanse standaard. Dus we komen uit op 50% van zijn prijs en daar heeft hij een goed belegde boterham aan en ik mag nog steeds niet mopperen. Twee-en-half uur later is de klus geklaard incl. wat laswerk. Dat is toch het prettige van dit land – shit happens maar je kan het meteen voor een schappelijke prijs laten repareren.  Verder niet zo veel te melden, boekje lezen, couscous poulet, vismarkt. Hele dag graad of achtentwintig.

Dinsdag 4 november. ’s Ochtends zoeken we in Sidi Ifni de plaatselijke Haman (badhuis), die gelukkig een dames én herenafdeling heeft (meestal overdag alleen vrouwen en ’s avonds mannen). Voor 13 DH (iets meer dan €1) kun je emmers met heet water naar jezelf gooien en met een reeds in mijn bezit zijnde scrub washand probeer ik vellen van mijn lichaam te schuren. Juul pakt het bij de dames slimmer aan – zij laat zich voor 50DH uitgebreid scrubben en masseren met lekkere olie.  We rijden daarna door naar het Noorden, missen de attractie van de rots die met een pootje in het water staat (Leghzira), lunchen onderweg in een auberge en belanden in een camping bij het natuurreservaat aan de oceaan (Sidi-Oussai).  Camping heeft uitstekende sanitaire voorzieningen er ligt zelfs een compleet zwembad naast maar we wanen ons beetje in een verlaten Disney resort. Daarbij komt dat de temperatuur is gezakt tot graad of 22 – voor ons doen bijzonder laag en er staat een stevige wind. We staan hier met 10 andere campers – zo druk hebben we het in drie weken niet gehad. Morgen zal het ook nog fris zijn als we via Agadir verder de kust omhoog volgen. ( 150 km).

 

Sidi Ouassai / Sidi Kaouiki
Plage Blanche / Foum-Assaka

Comments are closed.